Sancaktepe Oto Yıkama

Sancaktepe Oto Yıkama; Car care sektörü denildiğinda akla ilk gelen uygulama oto yıkama uygulamaları oluyor.

Toplumda bilinenin aksine dikkat edilmesi gereken birçok faktörü bir arada barındıran komplike bir iş olan oto yıkama işlemleri mutlaka bu işin eğitimini almış profesyonel kişiler tarafından yapılmaldır.

Otomobilin tüm bakım, onarı ve tamir hizmetleri için ciddi bir yeterlilik ve tecrübe aranırken oto yıkama işlemlerinde  bu yetkinliğin aranmaması, isteyen herkesin oto yıkama işletmesi açabilmesi gibi bir durumla karşı karşıyayız. Üstelik bu işletmelerin birçoğunun denetimden uzak işletmeler olduğunu düşünürsek oto yıkama işlemlerinin beklenen standartlarda yapılmadığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Oto yıkama işlemleri öncesinde araç yüzeyinde oluşan kirler ile ilgili açıklamaları da yapmamız gerekiyor. Görünen kirler (çamur, toz vb) dışında bir de görünmeyen kirler var otomobil yüzeyinde. 90-100 kilmetre süratle giden bir otomobilin üzerine yapışan, gözümüzün görmediği bir kirlerin çıkarılması da büyük önem taşıyor. Bu kirlerin çıkarılması için 2 farklı uygulama türü kullanılmalıdır. Şampuan ile birlikte bir sürtünme gücü kullanmak (sünger) ya da daha kuvvetli bir kimyasal şampuan kullanmak yardımı ile kirlerin çözülmesi sağlanabilir. Bu 2 uygulama dışındaki oto yıkama uygulamaları otomobil yüzeyinde gerekli temizliği sağlamayacağı gibi fırça vb materyaller ile yapılan temilik işlemleri otomobile de zarar verecektir.

 

Basınçlı su ile otomobilin kaba kirlerinden arındırılması ile başlar oto yıkama uygulaması. Bu işlem sırasında yıkama makinesinin basıncının 100 bar  olması, araca minium 30 santimetreden yakın olarak tutulmaması, folyo kaplama olan bölgelerde biraz daha uzaktan tutulması önem taşıyor. Bu uyarılara dikkat edilmemesi durumunda otomobilin boyasına zarar verilmesi çok muhtemek olacaktır.

AutoClub Uygulama Merkezlerinde oto yıkama uygulamalarında 2 farklı sistem uygulanmaktadır. Müşterinin isteğine göre iki uygulamadan birisi tercih edilebilir.

  • Polytop Cilalı Şampuan + Sünger
  • AutoClub Fırçasız Yıkama Şampuanı

Her iki şampuan da otomobile zarar vermeyen çok özel kimyasallar ile hazırlanmıştır.

Aracın dış aksamı basınçlı su ile kaba kirlerden arındırıldıktan sonra şampuan ve sünger kullanılarak köpüklenir ve durulama yapılır. AutoClub’ın özel kurulama aparatı Flexiblade ile fazla suyu alınan araç mikrofiber bez ile boya yüzeyi çizilmeden kurulanır.  Aracın iç aksamı da kaba kir ve tozlardan süpürülerek arındırılır, kuru hava tutularak nemli bez ile plastik aksamlar, torpido, hava kanalları, kapı pandizotları vs. silinir. Camlar içten ve dıştan cam temizleyici ile temizlenir, lastikleri parlatıcı ve koruyucu  ile parlatılır, paspasları temizlenerek aracın içine konulur.  Kağıt paspasları konur ve asma koku asılır. Kontroller yapıldıktan sonra araç teslim edilir.

Aşağıdaki uygulamlar oto yıkama kapsamı içinde yer almamaktadır.

  • Zift temizliği
  • Böcek temizliği
  • Motor temizliği
  • Endüstriyel toz (boya vb) temizliği
  • Koltuklardaki lekelerin çıkarılması

 

Bu uygulamalar için AutoClub Uygulama Merkezlerinde bulunan satış danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Siparişler Yemek Sepeti’nden Hediyeler AutoClub’dan

Türkiye’nin en büyük online sipariş platformu Yemek Sepeti ve AutoClub yepyeni bir anlaşmaya imza attılar.

 

Yemek Sepeti’nden yapacağınız her sipariş AutoClub’dan indirim kuponları kazanma şansı sunuyor.

 

Yemek Sepeti’nden yapacağınız siparişleriniz sonrasında alacağınız indirim kuponları ile AutoClub’ın tüm uygulamalarına çok daha uygun fiyatlar ile sahip olma şansınız var.

 

Her hafta 250 Yemek Sepeti müşterisi kazanacağı kuponlar ile 150 ₺ ve üzeri AutoClub uygulamalarında 50 ₺ anında indirim hakkı kazanacak.

 

Her hafta 250 Yemek Sepeti müşterisi de kazanacağı kuponlar ile 250 ₺ ve üzeri AutoClub uygulamalarında 75 ₺ anında indirim hakkı kazanacak.

 

Hediye kuponları kazanmak için tek yapmanız gereken Yemek Sepeti’nden sipariş vermek ve  sonrasında karşınıza çıkan seçeneklerden AutoClub indirim kuponunu seçmek.

 

Peki bu kuponlar ile ne yapılabilir?

 

4 Koltuk Temizliğini sadece 100 ₺’ye yaptırabilirsiniz.

 

Klima Temizleme + Çocuk Koltuğu Temizliğini 100 ₺’ye yaptırabilirsiniz.

 

ACT45 Boya Koruma uygulamasını 175 ₺’ye yaptırabilirsiniz.

 

ACT Plus Oto Yıkama + 4 Koltuk Temizliği + Motor Temizleme uygulamalarını bir arada 185 ₺’ye yaptırabilirsiniz.

 

Ve daha onlarca uygulama seçeneği arasında seçim yaparak siz de pırıl pırıl bir otomobile sahip olabilirsiniz.

 

Hediye kuponları AutoClub’ın diğer kampanyaları işle birleştirilemez.

 

Bir otomobilde tek bir hediye kuponu kullanılabilir.

Eski Sahibinden İz Bırakmıyoruz

Uzun süredir hazırlık çalışmaları devam eden AutoClub & Arabam.com Kampanyası başladı.

2016 yılı ile birlikte yeniden yapılanma yolunda  birçok önemli çalışmayı hayata geçiren Arabam.com AutoClub ile yaptığı işbirliği ile üyelerine çok özel fırsatlar sunuyor.

 

Arabam.com üyelerine özel hazırlanan bu kampanya çalışması üyeler;

 

ACT45 Boya Koruma
Detaylı İç Temizlik
Ozonla Dezenfeksiyon
uygulamalarını 710 ₺ yerine 289 ₺’ye yaptırabiliyor.

Ya da

Ozonla dezenfeksiyon uygulamasını tüm AutoClub Uygulama Merkezlerinde ücretsiz olarak yaptırabiliyor.

Kampanyadan faydalanmak için Arabam.com üyesi olmak ve Arabam.com’dan alınan kod ile AutoClub Uygulama Merkezi’ne gitmek yeterli olacak.

Üyeler birden fazla otomobil için kampanyadan faydalanabilirler.

Seramik Kaplama Nedir?

Car care sektöründe son birkaç yıldır seramik kaplama fırtınası yaşanıyor olsa da uygulama ile ilgili bilinenler (ve hatta anlatılanlar) hala yeterli seviyede değil.

 

Seramik kaplama diye bir şey var mı, nedir, yaptırmak faydalı mı? İşte tüm sorular ve yanıtları…

 

Seramik kaplama diye birşey var mı? Varsa ne?

Dünyada cila teknolojisi 2000’li yılların başına kadar carnauba (Brezilya’da yetişen bir ağaç) özellikli ürünlerden oluşuyordu. Yoğun wax ve silikon içeren bu cilalar ile sağlanıyordu otomobillerin parlaklığı.

2000’li yıllardan sonra nano teknolojisi ile birlikte boyalar ve doğal olarak cilalar da değişti. Nano teknolojisi ile daha yüksek parlaklık ve daha uzun süreli koruma elde edilir oldu.

Son 3 yıldır da seramik içerikli koruyucular ile otomobillerin yüzeyi koruma altına alınıyor.

Yani seramik kaplama diye bir şey var.

 

Seramik kaplamanın içeriği nedir?

Aslında olması gereken nedir diye sormak gerek. Silisyum oksit, elmas, cam, kil, kaolen, kuvars, gümüş, feldspatın nano teknoloji ile bir araya getirilmiş olması ile otomobil yüzeyine uygulandığında oldukça sert ve zor çizilen bir yüzey elde etmek mümkün olabiliyor. (hiç çizilmez olarak anlatılıyor olsa da bu fizik kurallarına aykırı bir durum. Fizik kurallarına göre sert malzeme yumuşak malzemeyi her zaman çizebilir)

Buradaki en önemli nokta ürünün nano teknoloji ile yani bir kovalent bağ oluşturacak şekilde üretilmiş olması.

Ürünün içeriğindeki bileşenlerin oranı ürünün muadillerinden ayrışmasını sağlayacaktır.

Aslında 2000’li yılların başında üretilen nano ürünler de aynı mantık ve içerik ile üretiliyordu. Ancak o ürünler cam yoğun içerikli ürünlerdi. Mukavemeti bu nedenle seramik kaplama ürünlere göre daha azdı.

 

Adı neden seramik kaplama?

Seramik doğada tek başına bulunabilen bir madde değil. Birçok maddenin bileşimi ile oluşmuş bir madde. Ancak sertlik olarak akla ilk gelen ürünlerden birisi olduğu ve içeriğindeki maddeler nedeni ile bu ürünler seramik kaplama olarak anılıyor.

 

Seramik kaplama mı, boya koruma mı?

En kritik sorulardan birisi bu aslında.

İkisi de aynı şey değil, hatta birbirini tamamlayan uygulamalar.

Altını kalın harfler ile çizerek belirtelim ki seramik kaplama ürününü temizlenmemiş (reçineleri, ziftleri temizlenmemiş, çizikleri, hareleri giderilmemiş) bir yüzeye uygulamak mümkün değil. Yani aslında seramik kaplama yapabilmek için otomobile ciddi bir uygulama yapmak, otomobil üzerinden birçok işlemi yapmak gerekiyor.

Eğer otomobil yüzeyindeki bu uygulamaları yapmadan seramik kaplama yapmaya kalkarsanız sonradan telafisi çok zor olan problemler ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Otomobili koruyayım derken çiziği, reçineyi, hareyi koruma altına almış olabilirsiniz.

Yani seramik boya koruma ürünü tek başına hiçbir işe yaramıyor.

Geleneksel boya koruma uygulamaları ise temizleme, parlatma ve koruma aşamalarını içeriyor. Yani uygulama sistemi olarak seramik korumadan çok farklı.

Çizik gidericisi, parlatıcısı olan seramik kaplama ürünü var mı?

Benim bildiğim pazarda böyle bir ürün yok. Seramik kaplama ürünlerinin tamamının silikonsuz ön hazırlık ürünlerine (cilalarına) ihtiyacı var.

 

Seramik kaplama ürünlerinin boyaya zararı var mı?

Bu üründen ürüne farklılık gösterecektir. En nihayetinde boyayı serleştiriyorsunuz. Bu belli bir süre sonra boyada çatlama yapabilir. Burada içeriğindeki karışım oranı çok önemli ama bununla ilgili de bir standart mevcut değil. En iyi karışım hangisi?

Dünyada da bu konuya farklı bakılıyor. Örneğin Alman üreticiler 0,06 mm kalınlığın  üzerindeki korumaların boyaya zarar verebileceğini belirtiyorlar. Sertlik kadar esneklik de çok önemli. Bu nedenle güvenilir markaların kullandığı, garantş verdiği ürünler tercih sıralamasında ön plana çıkıyor.

 

Nasıl temizlenir?

Sorulması gereken sorulardan birisi de bu. Otomobilimin üzerinden bu korumayı kaldırmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor sorusunun sorulması hatta bir demo ile görülmesi hayati önem taşıyor. Ya temizlenemezse? (ki bu durumda, mahvolmuş çok boya gördük)

 

Kaç H kalınlık sağlar?

En sevdiğim açıklamalardan birisi de 9H sertlik sağlar taahhüdü. Eğer boya 2H sertliğe sahipse ne yaparsanız yapın o boyayı en fazla 4H serliğe taşıyabilirsiniz. O halde 9H taahhüdü nerede kaldı? 9H’ın bir üst seviyesi artık elmas sertliği oluyor.

Bir koruma ürününün sertliği uygulandığı yüzey ile doğru orantılıdır. Bunun da altını çizelim de eksik kalmasın.

Fredrich Mohs’un 1822’den beri kullanılan Mohs Sertlik Dizisi’ne girmeyelim şimdi ama sadece kalınlığın tek başına kriter olmadığının da altını çizelim.

 

Amatör uygulama yapılabilir mi?

Hiç tavsiye etmem.

 

Garanti süresi ne olur?

Garanti süresi tek başına yanıtlanamaz. Otomobil hangi şehirde, (Antalya’nın sıcağında mı, Erzurum’un soğuğunda mı) nerede muhafaza ediliyor (garajda mı, sokakta mı, bahçede mi), ne ile yıkanıyor gibi birçok soruyu yanıtlamak gerek. Hiçbir bileşeni bilmeden 3 sene 5 sene sadece satış hedefi ile söylenmiş sözler olur.
Bu kadar şey söyledikten sonra belki de en zor soruyu sormak gerekiyor, sen tavsiye ediyor musun?

Önce bir soru ile yanıt vereyim bu soruya; otomobilinizin çizilmiş olması sizi ne kadar rahatsız eder?

Çok eder diyorsanız sizin otomobiliniz için seramik kaplama ürününü tavsiye ederim.

Peki hangi seramik kaplamayı?

Yok önce, hangi kaplamayı değil, alt yapıda kullanılacak ürün hangisi sorusuna yanıt vermek gerek? Önce mükemmel bir otomobil yüzeyine ihtiyacımız var. Eğer bu yüzeyi sağlayabilirsek elimizde koruyacak bir materyal olacaktır.

Sonrasında iyi bir profesyonel ve yukarıdaki soruların yanıtlarını alabileceğiniz bir ürün ile otomobilinizi koruma altına alabilir, uzun süreli bir parlaklık elde edebilirisiniz.
AutoClub Seramik Kaplama olarak hangi ürünleri kullanıyor.

AutoClub Eğitim Merkezi’nde sektörde kullanılan hemen hemen tüm ürünlerin testi yapıldıktan sonra 2 farklı ürünün seçenek olarak müşterilerimize sunulmasına karar verilmiştir.

ACT180 Boya Koruma Sadece 199 TL!

Turkcell & AutoClub işbirliği ile muhteşem bir kampanyayı daha sizlere sunmaktan gurur duyuyoruz.

 

Turkcell Sarı Kutu puanlarınız ile AutoClub’ın en çok tercih edilen boya koruma uygulaması olan ACT180 Boya Koruma uygulamasını sadece 199 ₺‘ye yaptırabilirsiniz.

 

  • Kılcal çizikleri giderme
  • Zift temizleme
  • Reçine temizleme
  • Boya yüzeyi temizleme
  • Boya parlatma
  • Boya koruma

 

adımlarını kapsayan ve 6 aylık bir parlaklık garantisi ile Türkiye genelindeki tüm AutoClub Uygulama Merkezlerinde otomobil severlerin en çok tercih ettiği boya koruma uygulaması olan ACT180 Boya Koruma uygulaması bu kampanya dahlinde Turkcell Sarı Kutu üyelerine sadece 199 ₺‘ye sunuluyor.

Kampanyadan faydalanmak için yapmanız gereken tek şey telefon numaranız ve Sarı Kutu’dan aldığınız şifre ile size en yakın AutoClub Uygulama Merkezi’ne gitmek. Size en yakın AutoClub Uygulama Merkezi’ne ulaşmak için;

 

ACT180 Boya Koruma Uygulaması ile ilgiliçok daha fazla bilgi almak için; 

Turkcell ve AutoClub ile Otomobilinizin Geleceği Çok Parlak!

araç seramik kaplama

araç seramik kaplama; Her geçen gün daha da gelişen seramik kaplama teknolojinsinde ulaştığı %86 SiO2 oranı çok özel bir yere sahip olan IGL Coating Seramik Kaplama Uygulaması da AutoClub Uygulama Merkezlerinde yapılıyor.

Otomobilin boyası ile doğru orantılı olarak 9H sertlik seviyesine ulaşan IGL Coating seramik kaplama yanında seramik parlatıcı özelliği ile de öne çıkıyor.
IGL Coating Seramik Kaplama formüle edilmiş Silisyum Oksit’le (Silika) üretilmiş devrim niteliğinde bir üründür.

3-4H sertliğindeki otomobil boyası üzerine ilave olarak 4H ekleyebilen ve sertlik derecesini 9H’a kadar çıkarabilen IGL Coating dünya çapındaki birçok özel uygulayıcı tarafından da önerilmektedir.

IGL Coating hazırlık süreci tamamlanmış (temizleme ve parlatma aşamaları tamamlanmış) boya yüzeylerine uygulanmaktadır. Tüm seramik kaplama uygulamalarında olduğu gibi IGL Coating uygulamasında da otomoil yüzeyinin hazırlık süreci büyük önem taşıyor.

Zift, reçine temizliği yapılmış, kılcak çizikleri giderilmiş, yapılan hazırlık işlemleri sırasında hologram oluşturulmamış otomobil boyası yüzeyine koruyucu olarak uygulanan IGL Coating’in profesyonel kullanıcılar tarafından uygulanması önerilmektedir.

IGL Coating Seramik Kaplama uygulaması sonrasında otomobil yüzeyinde derin bir parlaklık, neredeyse kristal bir görünüm elde etmek mümkün olacaktır.

AutoClub Uygulama Merkezlerinde 3 farklı ürün ve iki destek ekiplamından oluşan 3’lü bir set dahilinde uygulanan IGL Coating’in uygulama aşamaları şekildedir.

IGL Precoat ile boya yüzeyi bir kez daha temizlenir. (Özellikle silikon içeren cilalar ile yapılan boya parlatma uygulamaların yanıltıcı etkisi bu ürünle giderilmiş olur.) Precoat boya yüzeyindeki toz vb etkileri ortadan kaldırdığı gibi varsa uygulama hatalarını da ortaya çıkarırı.

IGL Quartz ile seramik kaplama uygulaması yapılır. Bu uygulamanın profesyonel kullanıcılar tarafından tekniğine uygun şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. 5-10 dakika arasındaki bekleme süresi sonrasında yine tekniğine uygun bir şekilde mikrofiber havlu ile yüzeyin silinmesi işlemi yapılır. Sonrasında otomobil 2 saatlik bir kürşelme süresine bırakılır.

IGL Premier ile de 2 saatlik kürleşme süresi sonrasında sertleşen boyaya son bir seramik parlatıcı uygulaması yapılır. Seramik Kaplama uygulamaları içerisinde ilk kez yapılan bu seramik parlatıcı uygulaması ile otomobil yüzeyi sertlik dışında üstün bir seramik parlaklığına da kavuşmuş olur.
Çevre dostu olan IGL Coating Seramik Kaplama yanıcı değildir ve Reach uyumludur.

Uygulama sonrası 1 yıla kadar hidrofobik özellik ve 2 yıla kadar da parlaklık garantisi AutoClub Uygulama Merkezleri tarafından verilmektedir.

IGL Coating’in en öenmli özelliklerinden birisi de tam kürleşmiş kuvarsların %50’ye kadar büzüldüğü görülürken IGL Coating’de bu oranın %5’ten daha küçük olmasıdır. Bu ürünün hem hem mukavemetinin artmasına hem de parlaklığının daha derin olmasına neden olmaktadır.

Antibakteriyel temizlikten, seramik kaplamalara. Standart boya korumadan cam-kaput koruma filmlerine. Tamamı garantili uygulama paketlerimiz,
sancaktepe istasyonumuza sizleri bekliyor.
0216 484 10 24
0536 518 94 24
Safa Mahallesi, Atatürk Cd. No:363,
34791 Sancaktepe/İstanbul

Kartal Seramik Kaplama

Antibakteriyel temizlikten, seramik kaplamalara. Standart boya korumadan cam-kaput koruma filmlerine. Tamamı garantili uygulama paketlerimiz,
sancaktepe istasyonumuza sizleri bekliyor.
0216 484 10 24
0536 518 94 24
Safa Mahallesi, Atatürk Cd. No:363,
34791 Sancaktepe/İstanbul

Maltepe Seramik Kaplama

Antibakteriyel temizlikten, seramik kaplamalara. Standart boya korumadan cam-kaput koruma filmlerine. Tamamı garantili uygulama paketlerimiz,
sancaktepe istasyonumuza sizleri bekliyor.
0216 484 10 24
0536 518 94 24
Safa Mahallesi, Atatürk Cd. No:363,
34791 Sancaktepe/İstanbul

Viaport Seramik Kaplama

Antibakteriyel temizlikten, seramik kaplamalara. Standart boya korumadan cam-kaput koruma filmlerine. Tamamı garantili uygulama paketlerimiz,
sancaktepe istasyonumuza sizleri bekliyor.
0216 484 10 24
0536 518 94 24
Safa Mahallesi, Atatürk Cd. No:363,
34791 Sancaktepe/İstanbul